Wednesday, April 14, 2010

Veseli dekor doma mog!


RADENKA MARKOVIĆ
1. NALEPNICOM UKRASITE ZID
U svim bolje snabdevenim knjižarama možete da nabavite razne dekorativne nalepnice. Izaberite neku samolepivu, s lepim cvetnim motivom i ukrasite deo zida, vrata starog ormana ili kuhinjskog elementa.
2. ZA LEP POČETAK DANA
Prvu jutarnju kafu pijte iz nove šoljice sa cvetnim motivima. Videćete, brže ćete se razbuditi, kafa će vam biti ukusnija i lakše ćete se pripremiti za sve dnevne obaveze.
3. CVETNE ZAVESE SU HIT
Da bi vaš dom bio okupan sunčevom svetlošću, skinite teške, tamne zavese i okačite neke prozirnije. Debelu, toplu zimsku posteljinu zamenite onom od tankog pamuka svetlih nijansi.
4. ULEPŠAJTE I KUHINJU
Police u kuhinji osvežite novim kutijama za kafu, šećer i začine, pa ćete više uživati u kuvanju. Svaki put kada se mašite za ove lepe kutije, one će vas podsetiti da je proleće stiglo i u vaš dom. To će vam sigurno popraviti raspoloženje.
5. NABAVITE ŠARENE JASTUČIĆE
Operite i odložite debelo, toplo ćebe kojim ste se ušuškavali u hladnim zimskim večerima. Preko troseda u dnevnoj sobi prebacite lep prekrivač ili razbacajte jastučiće u žutoj, beloj ili zelenoj boji.
6. CVEĆE U CVEĆU
Osvežite kuću jednom lepom cvetnom vazom. Klub sto u vašoj dnevnoj sobi naprosto će sinuti, a vi ćete imati pravo mesto za držanje cveća koje ste nabrali za vreme šetnje ili kupili u cvećari.
7. ZA ROMANTIČNE TRENUTKE
Kada poželite da napravite romantičnu atmosferu u domu, najbolji saveznik biće vam lepe ukrasne sveće sa motivima cveća. Opredelite se za sveće nežnih, pastelnih nijansi. Cvetni motivi njima će najlepše pristajati. Možete na sto da stavite i neki pravi cvetić i ugođaj će biti potpun.
Blic

No comments:

Post a Comment