Wednesday, July 30, 2008

Đurđa Stojiljković - Georgina Stojiljkovic


Naša mlada manekenka, 19-godišnja Đurđa Stojiljković iz Pančeva, u izboru prestižnog britanskog modnog magazina „Vogue“, uvršćena je među deset najvećih mladih talenata i novih nada modnih pista za 2008. godinu.
Đurđa je jedina devojka sa Balkana koja se na listi deset najboljih obrela zajedno sa manekenkama iz Rusije, Nemačke, Kanade, Velike Britanije... Urednica časopisa „Vogue“ Sofi Bodran napisala je zašto su ove mlade devojke zaslužile titulu najvećih talenata.
Karijera u usponu Đurđa je na nedeljama mode radila mnoge revije za „Armani“, Albertu Fereti, „Bluemarine“, „Diesel“, Veru Vang, Donu Karan, a njeno lice je krasilo naslovne strane mnogih modnih magazina kao što su španski „Vogue“, „L’officiell“, „Elle“, „D magazine“, „Harper’s Baazar“, „Glamour“, „A magazine“. Đurđa trenutno živi na relaciji Milano-Pariz-Njujork, a sarađivala je i sa najpoznatijim svetskim fotografima.
- Ono što je unikatno kod ovih modela jeste to što sve imaju posebnu ličnost i karakterističan, svojstven izgled. Na njima se tačno vidi da uživaju u svom poslu i mogućnosti da zbog njega putuju, upoznaju neverovatne ljude i zarade novac - ističe Sofi Bodran.
Lepota naše Đurđe, koju su inostrani mediji zbog nemogućnosti pravilnog izgovora imena prekrstili u Georgina, u magazinu „Vogue“ je predstavljena kao savršeni sklop naglašenih jagodičnih kostiju i napućenih, senzualnih usana. Kao odlučujući momenat zbog koga se Đurđa našla na top listi mladih manekenki, magazin „Vogue“ navodi to što je lepa Pančevka radila više od šezdeset revija u svojoj debitanstkoj sezoni. Đurđa je, inače, manekenka prestižne agencije „Women“, a piste u Milanu, Njujorku, Parizu i rad sa modnim magovi
ma poput Armanija, Done Karan, Vere Vang joj nisu strani. Bilbordi u svim svetskim prestonicama i reklame za poznate magazine samo su deo njenog glamuroznog života. S druge strane, ova mlada lepotica uspešan je student Fakulteta političkih nauka. Đurđa je nedavno za „Blic“ otkrila kako je dospela u sam vrh modnog biznisa. - Sa šesnaest godina radila sam reviju na beogradskoj nedelji mode kojoj su prisustvovali Dejan Marković, direktor modnih agencija „Names“ i „Women“, kao i modni skaut Jelena Ivanović. Zapazili su me na reviji i tražili da se upoznaju sa mojim roditeljima. Predložili su mi put u Milano - otkrila je devetnaestogodišnja lepotica. Na pitanje kako je brz i neverovatan uspeh uticao na nju i kako doživljava manekenski posao sada kada se našla na samom vrhu modne industrije, Đurđa je odgovorila: - U manekenstvu ne postoji prvi ili najjači utisak. U svakom slučaju, utisak je snažan, a podrazumeva moju spoznaju da je manekenstvo pre svega posao, daleko od hobija ili letnjeg odmora. I kao svaki posao zahteva neverovatnu pažnju, posvećenost i samo ponekad odricanja - izjavila je mlada manekenka koja iz dana u dan sve sigurnije korača stepenicama uspeha.
Blic, danas
Sta misle stranci o Djurdji :

No comments:

Post a Comment