Monday, August 25, 2008

Otresli smo se Cece i Springera


Bila sam u gradu. Posle duzeg vremena i posle 22 00. Vec dugo ne volim nocne izlaske. Duvanski dim je ubica plavih ociju, tako da zima i nasi kafici prepuni mladunaca koji pale slim cigarete, pa pokusavaju da ostave u kasnim 20ima, a onda u 30 najzad kazu bye bye my poison, takvih kafica mi je preko glave. Nadisala sam se toga u Time-u,Galeriji, Piramidi, Papiju, Operi...Anyway, letnji izlasci su lepi, ali malo i naporni uz sav taj miris bureka, girosa, kokica i cevapa.
Ranijih godina, tacnije mnogih godina, kada su u trendu bile seljanke sa sisama, i neki tamo sa pistoljima, grad (zemlja) je bio prepun krajnjeg nestila i provincijalizma. Sminka je bila jaka, prejaka, sljokice su bile od kose do stopala, grudi su bile usprcene, a suknje vulgarne. Bitno je bilo reci: imam dupe imam sise, znaci Srpkinja sam. Na televiziji Grand i Bay watch, ponekad Jerry Springer Show. Kesa za pjuking odmah pored daljinskog. Cesto se upotrebljavala.
No, u subotu, videh neke druge kreacije. Haljine su sada elegantne: duge ili model `visok struk - trudnica` !? priznajemo, uticaj Jolie primetan. Sminka je blaza, kosa opet i opet ispeglana, ali dobro. Stikle visoke, previsoke. Devojke su nam iste: lepe i doterane, ali iste. Fali im ono sto smo mi imale i sto imamo. Svaka je bila drugacija, imala je svoje ime, svoje prijatelje, mesto za izalazak, svoje bivse i potencijalne buduce. Svaka je bila i ostala posebna i imala je svoju frizuru, boju kose, stil oblacenja, duzinu noktiju, visinu stikle. Karikiram, ali je potrebno. Ne znam da li je tesko shvatiti da ako tvoje tri najbolje drugarice imaju plavu kosu do ramena, peglanu sa shishkama, nije potrebno da i ti imas to isto. Nekoliko su razloga: niko te nece primetiti, ti nisi ti, ako neki decko spava sa tvojom drugaricom, nece biti siguran koja to bila, sto mozda i nije tako lose :) Ima dosta toga, ali ja sam srecna. Nekako znam da bi svaka od tih rodjenih 88- 95 izabrala pre Rihanu nego Stoju. Samo jos da pronadjete sebe i dignete pogled sa mobilnog dok sedite u kaficu. Mozda ga i ugledate, a mozda i on vas najzad vidi, zapamti, pozeli, izdvoji iz mase.
Srecno :)
ps. bacite pogled na ove tri dole. Zazmurite, pa se setite koja je koja. Ajd` ako smete! :)

No comments:

Post a Comment