Wednesday, March 25, 2009

Biti lep(a)

Kako se meni čini fizička lepota najpre zavisi od predaka i trenutka u kome ste se rodili. Najpre, svi lepi ljudi imaju genetsku predispoziciju da budu lepi. Tačnije, oni nose dobar spoj gena svojih predaka. Suština je u dobrom spoju, jer možete imati prelepe roditelje, a ružnjikave potomke i obrnuto. Takođe, lepota se razlikovala kroz vekove, te tako bi današenje najlepše gospe bile „onako“ – pothranjene - pre dva veka. Pa da vidimo... Ne možete menjati pretke, kao ni trenutak u kome ste se rodili. Ako niste zadovoljni svojim izgledom (osim posete hirurgu plastičaru) ostaje vam da popišete svoje prednosti, zaboravite na svoje mane i više pažnje posvetite nezi lica, tela i duha. Najvažnije je da težite da budete lepi sebi samima. Kao malu pomoć i podršku predstavljamo vam tajne lepotanskog zanata bogatih i slavnih, koje su otkrili britanskom Vogu. Sledite samo tajne koje gode vašoj duši i u 2006. zasijajte punim sjajem. Ono što je jedinstveni zajednički imenitelji svih saveta koje daju super modeli jeste da bez muke nema nauke, tj. lepote. Tako najlepša žena s mladežom Sindi Kraford (Cindy Crawford) savetuje da dosta spavate, pijete mnogo vode, zdravo se hranite, ne pušite, ne pijete i pri tom još da vežbate. Ne znam šta vam od života ostane kada sve njene savete sprovedete u delo. Džejd Džeger (Jade Jagger), kćer M. Džegera i Bjanke Džeger, kaže da morate da živite na selu – da udišete čist vazduh i hranite se samo organskom hranom. Džejd čak sama gaji povrće koje jede. Ako ste urbani tip i ova opcija otpada.Ali evo šta uvek možete da uradite. Najlepše lice kozmetičke kuće Este Loder (Estée Lauder) ikada, Karolin Marfi (Carolyn Murphy), savetuje da uzimate Omega 3 tablete, pijete kalcijum i magnezijum. A model Džejd Parfit (Jade Parfitt), kaže da pred spavanje popijete multivitamin a pred lud noćni provod da popijete zeleni čaj.Lep mirisKeti Filips (Kethy Phillips), koja piše za britanski Vog, daje savet koji je maznula u Brazilu. Prirodni dezadorans koji za sobom ne ostavlja fleke i za koji se ne lepi odeća jeste sveža kriška limuna. Dakle, isečete limun, uzete jednu krišku i utrljate je ispod pazuha. Limunova kiselina upija sve mirise, a Keti tvrdi da je limun pod pazuhom toliko moćan da posle nekog vremena ne morate da ga koristite svaki dan. Poseban savet za žene glede mirisa daje dr Alen Hirš (Alan Hirsch), neurolog i psihijatar iz Čikaga. On kaže da su naučnici dokazali da se žene koje nose cvetne parfeme muškarcima čine 5,35 kg lakšim nego što one zapravo jesu.
Lepa koža Bar jednom mesečno uronite u kadu. To relaksira i prolepšava. Idealna a jednostavna kupka se pravi tako što u nju stavite dve šoljice morske soli, nekoliko kapi ulja od lavande i dve kašičice meda. Koža će vam biti meka i moćna. Sijaćete punim sjajem ako svojoj koži jednom nedeljno priuštite piling.
Dajemo vam dva recepta kako da idealan piling napravite kod kuće bez većih muka.
1. U 2 kašike svog gela za tuširanje stavite 1,5 kašiku palente. Dobro izmešajte. 2. U pola šoljice morske soli dodajte 2,5 kašike maslinovog ulja. Izmešajte energično. Posle prvog pilinga koža će vam biti najmekša na svetu. Ako odaberete drugi biće vam glatka i sjajna. Inače, Meri, kraljica Škotske, se kupala u vinu kako bi poboljšala teksturu kože.

Recept za masku za lice Marije Antoanete

kašika konjaka jedno jaje 1 1/4 šolje mleka u prahu sok od jednog limuna. Sjedinite sve sastojke i mešajte masu dok ne postane penasta. Nanesite na lice. Ostavite je da se potpuno osuši. Uklonite je mlakom vodom.OstaloLjubljenje s nekim ko vam se sviđa pospešava lepotu kože lica, i naročito doprinosi prirodnom rumenilu. Isti efekat ima čitanje literature. Da biste bili lepi, morate s vremena na vreme da patite, ali samo malo. Patnja u malim dozama prolepšava. Ne očajavajte ako mislite da ne izgledate savršeno. Nije prelepim ljudima lako.

No comments:

Post a Comment