Wednesday, January 27, 2010

Rules are to be broken:

1. Pravilo: Naglasite ili oči ili usta, nikako oboje!
Kako prekršiti:
Slobodno stavite tamnu senku na oči i taman karmin na usta, važno je samo da boje budu istog tonaliteta. Super kombinacija je tamnoljubičasta na očima plus crni ajlajner i bordo ili tamnoljubičasti karmin, savetuje šminkerka Natali Miler.

2. Pravilo: Upadljiv nakit se nosi samo uveče
Kako prekršiti:
Ne tretirajte svoje fensi đinđuve kao da su vampiri! Nek slobodno izmile iz škrinja i zakače vam se za vrat i preko dana. A da bi sve to izgledalo kako valja, obucite se svedeno i sofisticirano. Čiste linije neće zaseniti nakit i on će biti u centru pažnje. „Krupna ogrlica i jednostavna pamučna majica – sjajna kombinacija“, kaže stilista Elizabet Stjuart. „Ako takav komad nakita uparite sa džinsom, kardiganom ili jaknom svog dečka ili muža, izgledaćete fenomenalno.“

3. Pravilo: Ne kombinujte šarene stvari i kontrastne boje
Kako prekršiti:
Negde između dosadnog upeglanog fazona i zabrinjavajuće otkačenog stila nalazi se zona fenomenalno zabavne mode. Zašto ne biste pokušali s dve-tri neuobičajene kombinacije, recimo lila džemper na rombove i široka, cigovana suknja, kaže dizajner Rejčel Komej. Treba samo paziti da sve stvari budu srodnog kolorita i ne kombinovati desene koji sadrže više od dve boje.

4. Pravilo: Iskrzan lak za nokte skinite odmah!
Kako prekršiti:
Ima spasa iskrzanom laku, tvrdi ekspert za manikir Dži Bik. Mesta na kojima se lak skinuo popunite lakom slične boje kako bi se površina izravnala, a potom premažite ceo nokat.

5. Pravilo: Nikako šiške na okruglo lice
Kako prekršiti:
Ne promovišemo izgled bucmastog dečaka sa šerpa frizurom, ali, ako ste majstorski ošišani, to neće delovati bezveze. Neka vam frizer stanji šiške, koje nikako ne smeju da budu ravne, a sa strane neka ostanu malo duže i stepenaste, preporučuje frizerka Lea Žurno. Ovakva frizura ističe jagodice i samim tim vizuelno sužava lice.

6. Pravilo: Blagi parfemi za dan, teški za veče
Kako prekršiti:
Čuveni parfimer Robert Gerstner iz kompanije „Aedes de Venustas“ kaže da podele na teške i lake, dnevne i večernje, pa čak i na muške i ženske parfeme više ne važe. Stavite parfem s tradicionalno muškim notama kože i tamjana, koje se najčešće nalaze u parfemima kuće „Aedes de Venustas“, ili se usred bela dana namirišite nekim teškim, dramatičnim parfemom poput „fraka“.

7. Pravilo: Uvek stavljajte karmin intenzivniji od boje usana
Kako prekršiti:
U modi su blede usne, kaže šminker Pet Mekgrat, a ove sezone na modnim pistama vrveće od tako našminkanih manekenki. Naslagama pudera i balzama postićićete nijansu boje vašeg tena ili čak malo svetliju. Uz ovako namazana usta treba da imate svetlu, svežu kožu i senke u tamnim tonovima.

8. Pravilo: Ne kombinujte dve stvari od džinsa
Kako prekršiti:
Uparite svetao i taman džins, npr. indigoplave farmerke i košulju od bledog teksasa. Da bi kombinacija bila uspešna, mora da bude sofisticirana, tj. ne sme da vuče ni na kaubojski fazon ni na kič. Cipele nek budu s kaišićima, a torba s nitnama.

9. Pravilo: Kad izlazite iz kuće, obavezno skinite jedan detalj
Kako prekršiti:
Danas važi suprotno: što više, to bolje. Zato sve džidže koje volite stavite na sebe odjednom, insistira Filip Krangi, dizajner nakita.
„Asesoari su način da se kaže nešto o sebi. Volim spoj starog i novog, običnog i luksuznog, univerzalnog i ličnog. Pomešajte sve to, stavite i prave dragulje i bižuteriju“, kaže on.

10. Pravilo: Crveno je OK samo na noktima i ustima
Kako prekršiti:
„Pradine“ i „Gučijeve“ revije dokazuju da drečavocrvena senka na očima daje pogledu oštrinu i prodornost. Gradirajte senke tako da najintenzivniju, zasićenu nijansu stavite uz trepavice, savetuje Pet Mekgrat. Obavezno nanesite crnu smoki olovku, a crnu maskaru stavite i na gornje i na donje trepavice. Usne namažite tamnocrvenim ružem ili neutralnom senkom. Takav izbor dodatno će istaći oči.

11. Pravilo: Ako ste puniji, ne nosite usko
Kako prekršiti:
Šljampave stvari samo dodaju gabarit, a ponekad ostavljaju utisak zapuštenosti! Zato nosite odeću koja prati liniju tela i ne landara oko vas. Pravi izbor je usko, zagasito, jednostavno, jednobojno. Ako ste u istoj boji od glave do pete, izgledaćete kao da imate nekoliko kilograma manje. Monotoniju razbijte upadljivim asesoarima.

12. Pravilo: Jaki lakovi idu samo na kratke nokte
Kako prekršiti:
Ovalan bademast oblik noktiju vrlo je moderan, a izdužuje šaku, kaže manikir Roksana Valinoti. Isturpijajte nokat od korena ka vrhu tako da formirate ugao od 45 stepeni i dobićete željeni oblik. Onda mažite lak kakav god želite.

13. Pravilo: Sandale isključivo na bosu nogu
Kako prekršiti:
Sandale fenomenalno idu uz grilonke.
Važno je samo da obuća ne bude previše otvorena ni napred ni sa strane kako vam, između ostalog, prsti ne bi proklizavali, tvrdi Megan Krum, stručnjak za modne detalje.
Za ovakve kombinacije najprikladnije su bordo, tamnobraon ili crne grilonke. Bez obzira na komentare budite hrabre i dosledne u svom stilu i videćete da je trud isplativ. Uz ovakve kombinacije podrazumeva se da obučete i neku zanimljivu suknju ili šorts.
Blic

No comments:

Post a Comment