Sunday, February 21, 2010

Kako izgleda idealan muškarac


Visok, zgodan i taman – najčešća je ženska definicija idealnog muškarca. No, novo istraživanje otkrilo je da su neuredna mala bradica i zainteresovanost za manje kul stvari, poput nauke i tehnologije, zapravo ono što pali žene.
Uprkos pritužbama zbog toga što odaje dojam neurednog izgleda i što je neugodna na dodir, brada od nekoliko dana zapravo najveći je faktor privlačnosti za 41 posto žena.
Pomalo štreberska crta ličnosti našla se na drugom mestu, što dokazuje da se ženama zaista sviđaju muškarci koji znaju znanje kad je tehnologija u pitanju. Na trećem mestu našle su se dlakave grudi, a slede ih frajeri koji se ne boje da pokažu svoju nežniju stranu, pa ih nije sram pustiti koju suzu dok gledaju tužan film.
Osim toga, žene vole i muškarce koji čitaju, knjige naravno, a ne samo sportske stranice u dnevnim novinama. Žene takođe pali i seda kosa, naočare, ali i činjenica da strastveno navijaju za neki sportski klub.
U istraživanju je učestvovalo 2.500 žena, a 91 posto njih priznalo je da bi radije izabrale muškarca koji ima nekoliko mana nego nekog ko se čini savršen. Više od polovine bi radije bilo s muškarcem koji je mekan i voli da se mazi nego sa nekim ko je mišićav i vitak. Oko dve trećine žena preferira dlakavije muške primerke, a ženama su takođe draži muškarci koji ne ulažu previše vremena u svoj izgled. 63 odsto ispitanih žena reklo je da više vole muškarca koji se brzo sprema nego one koji poput žena prave dramu oko svog izgleda, kao i oni koji ne broje svaku kaloriju i stalno mere svoju težinu.
"Javno će devojke reći da ih privlači ćelavi mišićavi frajer koji se ne boji pokazati svoju emocionalnu stranu, ali ovi rezultati pokazuju da one potajno žele nešto drugo. Čini se da žene zbilja žele muškarca koji je sposoban da pokaže svoju nežniju stranu. Olakšanje je za muškarce kad znaju da žene ne traže savršenstvo", rekao je portparol sajta Onepoll.com koji je sproveo ovo istraživanje.
b92

No comments:

Post a Comment