Thursday, February 25, 2010

Žene bolje informisane od muškaraca


Nedavno istraživanje, rađeno u okviru takmičenja na Internetu, pokazalo je da žene poseduju veće znanje od muškaraca. Sledeće onlajn takmičenje počeće sredinom marta.
Tokom pet meseci predstavnici oba pola nadmetali su se u popularnoj onlajn igrici "Trivial Pursuit", koja je vodjena na devet jezika.
Učesnicima je postavljeno više od 15 miliona pitanja, i iako se nadmoć polova od početka igre u oktobru prošle godine smenjivala, na kraju se pobedu odnele žene.
Žene su odgovorile tačno na 4.088.139 pitanja, a muškarci na 4.077.796. Lepši pol je pokazao bolje znanje iz oblasti zabave, dok su muškarci imali više tačnih odgovora na pitanja iz sporta i razonode.
Oba pola su podjednako dobro odgovarali na pitanja iz nauke i prirode, a najviše loših odgovora dali su na pitanja iz geografije.
U ovom onlajn eksperimentu učestvovali su muškarci i žene iz celog sveta, odgovarajući na jedno, deset ili sto pitanja dnevno. Sledeće onlajn takmičenje, u kome će se suočiti različite generacije, iznad i ispod trideset godina, počeće sredinom marta ove godine na sajtu "Trivial Pursuit experiment".

B92

No comments:

Post a Comment