Saturday, September 1, 2007

Kleopatra u Nisu


Znate sta! Nisam posesivna, a ni lokal patriota... Cak umem da budem uzasno ironicna kada je Nis u pitanju i to nije nista cudno, jer se tako ponasa svaki Srbin prema svom gradu (ima jedan lep izraz u nas, ali necemo sada o tome :)
Dakle, nisam bila na Filmskim susretima...ima par godina...Medjutim, cinjenica je da NISI PRAVI GLUMAC NA OVIM PROSTORIMA AKO SE NISI POKLONIO NISKOJ PUBLICI. Smenjivale su se na vlasti dosadne ekipe politicara, razni paori su se redjali po vodecim mestima ovog grada (opet nema mnogo razlike kod ostalih srpskih gradova od prestonice do palanke), svako je na svoj nacin video ovaj Festival, ali nemojte da mi kazete da nije lepo kada vidite jednu Oliveru Markovic, Milenu, Dobru, Glogovca, Cvijanovica, Djuricka....tu negde po gradu..Da nije lepo kada ih nagradite za zaista odlicno odradjen posao i kada vidite iskrenu zahvalnost. To nije velika laz, to je ta cuvena nishka publika koja nema ni bioskop?! i ima dosta male plate u odnosu na statistiku ove cudne nase zemlje, ali ima i vreme i novac za zvakice, neku limenku i semenke i lepo sedne i gleda, glasa, nagradi....I sto je najlepse, shund nikada nije dobio glas. Cini mi se da i nece.
Zato, ajde da priznamo svi jednom da je ovaj grad nekada ugostio i proslavljenu holivudsku Kleopatru Elizabet Tejlor i njenog muza Bartona! Nije obmana, moj tata je licno kucnuo na prozorsko staklo automobila, na sta se ONA okrenula i nasmesila mu se. Eto. Covek je video uzivo Elizabeth i o tome ce pricati uvek. Bas tako su i klinci videli svoje heroje i heroine sa platna, a ja nekada, kasnih osamdestih jurila Bakocevica u belim farmerkama i Ziku Todorovica po keju sa drugaricama! Znale smo `Kako je propao rock n roll` napamet. I sada ga znamo.

No comments:

Post a Comment