Thursday, June 18, 2009

Elegantna i casual



Ukoliko vam je zaista stalo da dobijete posao, obucite se reprezentativno i u skladu s vrstom posla
za koji ste konkurisali. Evo par saveta kako da ostavite dobar utisak na poslovnom intervjuu.
Pažljivo isplanirajte šta ćete obući na razgovor za posao jer će, budite sigurne, poslodavac osim CV-ja koji mu priložite, procenjivati i vaš izgled.
Zakopčajte sve dugmiće
Košulja i blejzer su nepogrešiva kombinacija kada idete na razgovor za posao. Izaberite košulju koja nema suvišne detalje, karnere ili čipku, već one koje su klasičnog kroja. I naravno, potrudite se da od grudi prema vratu što više dugmića bude zakopčano. Blejzer tamnije nijanse, koji vam stoji kao da ste u njemu rođeni, idealan je za ovakvu priliku. To je komad garderobe koji na prvi pogled o vama govori da ste pouzdana, samostalna i samosvesna osoba.
Ne pokazujte kolena
Svejedno je da li ćete obući pantalone ili suknju, ali i u ovom slučaju izaberite klasičnije modele. Ako ste se odlučili za suknju, povedite računa o tome da nije prekratka. Jedan santimetar iznad kolena je najkraće što možete sebi da dozvolite. Dobro krojena haljina strogih linija sa dodatkom marame ili ešarpe takođe je dobar izbor za poslovni intervju, ali, takođe, ne sme biti previše kratka.
Držite se pastelnih tonova
Kad je o šminci reč, ne dozvolite sebi da na razgovor dođete sa previše pudera ili prenaglašenom senkom, rumenilom i vrištećom nijansom ruža. Držite se pastelnih tonova i diskretno se našminkajte. O frizuri ne treba trošiti previše reči, treba samo da bude uredna. Niko vam neće zameriti ako ste ofarbani, dokle god ta nijansa ne prelazi granice pristojnosti i dobrog ukusa. Izbegavajte jež fizure ili kreacije koje se odobijaju upotrebom trimera.
Diskretno je ključna reč
Ukoliko želite da ostavite utisak ozbiljne osobe, posebno se potrudite oko detalja. Nakit bi trebalo da bude jedva primetan. Pirsing ostavite kod kuće, na uši ne stavljajte više od po jedne minđuše, a glomazne ogrlice, narukvice i prstenje ostavite za večernji izlazak.
Zaboravite na „platforme“
Odaberite čarape u boji kože, bez dodatnih šara i dezena. Obratite pažnju na tašnu koja bi trebalo da je elegantna, od materijala koji ne deluje jeftino, niti pohabano. Sandale i cipele u jarkim bojama, sa visokom petom ili platformom, ne dolaze u obzir, jer ne idete u diskoteku ili na modnu reviju. Preporučena visina pete je četiri santimetra, a obuća bi trebalo da bude zatvorena i tamnijih boja.
Blic

No comments:

Post a Comment