Wednesday, October 10, 2007

Female Entertainer - part III

20`ih godina su rodjene neke od najvecih glumica bulevara zvezda: Ava, Lauren Becall, Gina Lolobrigida, Judy Garland, Jane Russel, Audrey Hepburn, Grace Kelly…One predstavljaju novi talas prilaza I zenskom liku na filmu I u realnom okruzenju. Posleratne godine donose poseban glamur jer vracaju evropske prestonice u srediste akcija filmova Catch the thief, Roman Holiday, The Barefoot Contessa, Paris when it sizzles…Opet ono sto nedostaje tako savrsenoj americkoj produkciji, munjevito se vraca, I dame koje su vec sada dovedene do samog ideala, jure obalama Saint Tropea, voze mopede po uzanim rimskim ulicama, bodre toreadore.
Audrey i Grace su uvele I novi lik jako prefinjene, nimalo iskvarene, nikako vamp, modne ikone, gde je princeza Grace I danas glavni uzor magazinima poput Bride, a Audrey model Givenchy kreacija koje je postao opste prihvacen stil oblacenja US first lady. Kompleti koji savrseno pasu, nimalo istaknute obline, bistre, svetlucave oci I nevin pogled, koji je kod Audrey bio I krajnje iskren, cesto uporedjivan sa pogledom srne, oblikovao je jedan poseban modni ali I zivotni moto up town klase posebno Amerike, gde su Amerikanke mozda uspele da kopiraju samo njen stil oblacenja. Grace Kelly I danas vazi za nesto sto pored lepote ima neku veliku prefinjenost. Charlize Theron, iz updated generacije Hollywood-a ima to nesto sto je izdavaja od mase. Pogled, sajtling, drzanje.
Vragolasta Doris Day je jos jedna zvezda rodjena ranih `20. Nju treba posebno izdvojiti zbog profila zene koju stvara ili koju je preuzela iz realnog sveta. Ona je draga, ne posebno lepa, zraci osmehom, nikako savrsenog tela, kraljica komedije situacije, devojka iz filma Pillow talk. Renee Zweeleger je logicna naslednica ovog karaktera. Sve pomenute atribute poseduje I to se ubrzo filmom Down with love sa I lako dokazuje.
Plava I ledena Kim Novak, I uglavnom I sve ostale Hitchkokove ikone, su formirale jednu posebnu formu – uzdrzane, lepe I daleke zene, potpuno u svom svetu. Uci u njen svet je tesko. Ona opet nije vec izvikani vamp, ali je apsolutno magijski neodoljiva.

No comments:

Post a Comment