Wednesday, February 25, 2009

Emptiness

Publika se odvikla od bioskopa. Bilo im je nekako neprijatno prilikom scene seksa koji se i ne vidi. Sinoc sam videla svoje profesore, svoje koleginice profesorice i pr-ove, neke ljude koje godinama nisam videla, ali ih srecem na desavanjima tipa otvaranje izlozbe, BG pozorisna premijera, koncert – jedan u 10 godina.

Za film `Revolucionarni put` je vezana jaka veza Kaprio-Vinslet, sto znaci da bi trebalo da bude romanticno i `ahhh, dajte mi maramice` na kraju.
Medjutim, mnogi su bili i razocarani, pa onda zapanjeni. Film po principu `sta joj bi, fina zena, fin muz, deca, lepa kuca, velika…a da tako zavrsi, zasto?` je iznenadio mnoge, a i ovako ih iznenadi. Pune su crne hronike takvih slicnih slucajeva.
Secate se `Hours` ili npr ` American beauty`? Praznina lako puca. Zivot nikada nije ispunjen ako mu bar nesto nedostaje. A njoj, liku kog tumaci britanska oskarovka, nedostaje sve. Ona nema ni karijeru, ni ljubav kakvu zeli, ima lepu veliku kucu, lepu decu, ali nema sebe. Zeli nesto, zeli bilo sta, da pocne da zivi, da bar plasticno promeni svet oko sebe i sebe u svetu.
Pariz i taj revolucionarni put do Pariza je izgledao kao ventil ili mozda kao putovanje koje bi trajalo, a ljudi su na putovanjima rastereceni, uvek novi kada se vrate kuci, a oni nije zelela da se vrati.
Oskarovka je mozda dobila vitkog Oskara za drugu ulogu, taj film jos nisam uspela da vidim, ali ja bih joj licno udelila svog intimnog Oskara za ovu. Treba uci u zivot nezadovoljnih ili prividno zadovoljnih, jer oni nisu ni sami svesni da li su ili nisu, niti znaju kako da saznaju jesu li ili nisu. Kate je usla u ulogu, u mozak takve osobe, ali je igra opasna. Mozete lako otriti mnogo toga o sebi gledajuci takvu revolucionarnu glumu.

No comments:

Post a Comment