Friday, February 20, 2009

Niška urbana mesta i niška urbana omladina


Niska omladina je jako urbana. Izlaze u Sokace. Leti su u Trdjavi. Slusaju samo neke muzicke pravce za koje nikada nisam cula. Sve sami intelektualci, buduci ili vec bankari, pravnici, profesori... Raznih godista. I svi misle da su `bogomdana` gradska deca i gradske ribe. Vazno je dici nos.
Ali…sve sto je prazno lako puca. Posle velikih imena koje ste pustili na vasim novim fancy lap top-ovima, doslo je vreme da se pusti nesto za dusu. A i gazde lokala…prodaju se lako. Dala bi im `Fausta` na poklon. Ne treba puno da se od `urbanog novog mesta` napravi sajmiste krestavih folkera. Za koje pare? Za VELIKE, bate!
Zagadjivaci lako zagadjuju, Srbija nije pronasla ili ne zeli nacin da se oslobodi napasti. Ljudi vole, daj ljudima, uzmi im paru. Neka svaki lokal, svako newly opened place postane preko noci poligon za narodnjake. Sutra ce se tu organizovati i audicija za Grand. Sto da ne? Pa ja cu prva da dodjem i gledam. Mozda ce i neko od gazdi lokala i urbanih sugradjana isproba svoju srecu i na Pinku? Zivot je jedan.
Ali ne zaboravite, mi smo urban grad i vi isto u Beogradu ste urbani koliko i mi, svi mi zivimo u urbanoj zemlji. I vi gore u Novom Sadu. Urbani smo u….


No comments:

Post a Comment