Monday, July 20, 2009

30 min i nova ja!

Ako dobro iskoristite vreme koje vam je ujutru na raspolaganju, možete da uradite sve što je potrebno za savršen izgled i dobro raspoloženje bez straha da ćete zakasniti na posao.
10 minuta za tuširanje
Tuširanje mirišljavim gelom najbolji je način da se razbudite. Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom ubrzaće cirkulaciju, a blaga masaža frotirskom rukavicom ili sunđerom ukloniće mrtve ćelije s kože.
5 minuta za masažu i hidrataciju
Za najbolju hidrataciju kože posle tuširanja, umesto losionom, kožu namažite uljem za telo u koje ste prethodno sipali par kapi aromatičnog ulja za momentalno podsticanje cirkulacije. Da bi telo dobilo tonus, najbolje je da ga masirate sami. Ako ne možete da dohvatite leđa, istrljajte ih vlažnim peškirom na koji ste prethodno sipali par kapi ulja.
5 minuta za nežno lice i dekolte
Za savršeno čist i blistav ten idealan je blagi jutarnji piling. Takođe je blagotvorna i masaža vlažnom frotirskom rukavicom s par kapi ulja od lavande. Nakon toga vaše lice i dekolte su spremni za nanošenje hidratantne dnevne kreme.

5 minuta za prirodnu šminku
Ako želite da vam šminka izgleda besprekorno tokom celog dana, trudite se da na lice nanesete što manje šminke. Najnoviji tečni puderi su lagani, koža ih brzo upija, a zahvaljujući specijalnim pigmentima prelamaju svetlost i tako neutrališu sve nesavršenosti na licu. S takvim puderom nisu vam potrebni korektor ni rumenilo. Dovoljno je još da nanesete maskaru i sjaj za usne u boji.
3 minuta za praktičnu frizuru
Ako želite na brzinu da napravite praktičnu frizuru, pokvasite krajeve vodom i prstima nanesite malo preparata za oblikovanje. Pena za kosu ili gel učiniće da vaša kosa ceo dan zadrži željeni oblik. Ako prethodno veče niste imali vremena da operete kosu a želite da izgleda uredno, vežite je u konjski rep ili upletite u kiku.
2 minuta za odmorna stopala
Ako planirate ceo dan da provedete na štiklama, laganim istezanjem povećajte otpornost stopala i osvežite ih limunovim sokom pre nego što obujete cipele. Sedite na pod, noge dignite na ivicu kreveta, stopala istegnite što više možete, a zatim prstima gurajte ivicu kreveta.
Bliz, Zena

No comments:

Post a Comment