Thursday, July 23, 2009

Sindi Loper u Nisu :)


Dejvid Torton, Sindi Loper i Ken Fori biće specijalni gosti „Filmskih susreta” u Nišu koji se održavaju od 22. do 31. avgusta na Niškoj tvrđavi. Od ove godine biće dodeljena i posebna priznanja stranom glumcu koji je ostvario zapaženu ulogu u srpskom filmu. Supružnici Dejvid Torton i Sindi Loper igrali su u filmu „Tamo i ovde” Darka Lungulova, a Ken Fori u hororu „Zona mrtvih”.
Tokom snimanja filma, Sindi Loper se sprijateljila sa Branislavom Trifunovićem. Nedavno su se ponovo sreli na prestižnom njujorškom „Trajbeka festivalu” na kom je ovaj film emitovan i srdačno su se pozdravili. Sledeće druženje biće, po svoj prilici, u Nišu od 22. avgusta. - Bane je zaista divan! Odličan glumac, šarmantan, sladak… Oduševio me je. Imali smo odličnu saradnju. Čitava ekipa na snimanju je bila fenomenalna. Svi su se odlično zabavljali snimajući film - rekla je Sindi Loper za „Blic” srećna što je upravo u ovom filmu posle 15 godina igrala sa mužem Dejvidom Tortonom. - Moj Dejvid je divan glumac i suprug pa nam je bilo veoma lepo na snimanju. Bio je to izazov, ali i jedno lepo sećanje na naše upoznavanje. Upoznali na snimanju filmu „Moon over Miami” i zaljubili se. Mi smo dve srodne, umetničke duše - ispričala je pop zvezda koja je inspirisana scenarijom ovog filma napisala i pesmu „Here and there” za svoj novi album. Dejvid Torton, poznat po ulogama u filmovima Džima Džarmuša i popularnoj seriji „Red i zakon”, bio je gost ovogodišnjeg „Festa” i veoma se raduje ponovnom dolasku u Srbiju. On smatra da je Beograd prelep grad, pravo neotkriveno blago, a za naše glumce izjavio je da su divni i neverovatno talentovani. Srpski temperament i vedar duh mu se svideo, kao i hrana i piće, pa ne sumnjamo da će u Nišu, poznatom po gurmanlucima, uživati.
Stiže i Ken Fori Druženju na Tvrđavi pridružiće se i Ken Fori, legenda takozvanog zombi žanra. Njega za srpsku kine­ma­tografiju veže uloga u filmu Milana Todor­ovića i Milana Konjevića „Zona mrtvih”. - Uživao sam u Srbiji i u radu sa izuzetno profesion­alnom ekipom. Sviđa mi se vaša zemlja i voleo bih da naučim srpski jezik - izjavio je Fori.
BLIC


No comments:

Post a Comment