Sunday, August 2, 2009

Noge i odeca


Britanski stručnjak za modu Tom Šo kaže da žene uvek treba da se odevaju u skladu sa izgledom svojih nogu i daje nekoliko dragocenih saveta kako da garderobom prikrijete eventualne nedostatke

Ako imate kratke i punije noge
Za početak, pobrinite se da gornji deo odeće ne bude dužine do bedara. To će vas učiniti samo još širom i nižom. Ne nosite nikada široke pantalone, a ukoliko ih ipak odaberete, odlučite se uvek za tamnije boje. Naravno, nikad ne nosite odeću na horizontalne pruge. Suknje i tričetvrt pantalone u vašem slučaju bi trebalo da budu tačno do ispod kolena. Ne zaboravite visoke potpetice. Ako ne umete da hodate na visokim štiklama i ako vam nisu udobne, nosite srednje potpetice ili obuću s malom platformom i štiklom, nikako onu ravnu.
Ako imate kratke i mršave noge
Pravila oblačenja su slična onima koja važe za kratke i punije noge. Izbegavajte krupne šare, jer će tada vaše noge izgledati samo još mršavije. Radije se odlučite za sitniji desen, a možete nositi svetlije boje. Tričetvrt pantalone vama odlično stoje, ali pazite da ne budu duže od sredine lista noge. Helanke su takođe dobar izbor za vas.
Ako imate duge i punije noge
Nemojte da nosite tričetvrt pantalone, jer će tada vaše noge izgledati još šire. Helanke su zabranjene u vašem slučaju, kao i uske farmerke. Međutim, zvoncare će izbalansirati vaše proporcije. Obuća sa otvorenim prstima vas čini tanjom. Ako nosite štikle, pazite da ne budu pretanke za vaš stas.I ono što se podrazumeva: nosite tamnije boje u donjem delu. Možete dodati neki detalj, na primer, neki broš na zadnji džep, ali on mora biti baš krupan.Kad je reč o suknjama, one zvonaste sa krupnom šarom su još u modi, pa ih slobodno nosite.
Ako imate duge mršave noge
Moramo da kažemo da vam zavidimo. Slobodno obucite nešto kratko i stanite na visoke potpetice. Jedini stil koji savetujemo da izbegavate jesu široke vrećaste pantalone. Farmerke bilo kog kroja, šortsevi i bermude sigurno vam odlično stoje. Zvonasta suknja će možda vaše noge učiniti još mršavijim, ali seksi suknja uz telo savršeno će izgledati na vama.

Blic, Zena

No comments:

Post a Comment