Friday, December 25, 2009

New Year 6 tips:


LEP DEKOLTE Uradite detaljan piling kože– pomešajte 40 g šećera sa 20 g maslinovog ulja i utrljajte ovu smesu u kožu za vreme tuširanja. Nađite vremena i da u pretpraznične dane sebi priuštite svaki drugi dan toplu kupku. Ako dodate dva litra punomasnog mleka u kadu, koža će postati mekša i nežnija. Ako vam ovo deluje komplikovano, jednostavno utrljajte biljno ulje u kožu.

BEZ PODOČNJAKA I FLEKA Stres se ocrtava na vašem licu u obliku crvenih fleka i tamnih kolutova oko očiju. U tom slučaju pomažu obloge od ružine vodice, koji ublažavaju crvenilo i svrab. Ako imate podočnjake stravljajte tanko narezane kriške krompira. Pre šminkanja nanesite zaštitnu kremu.

DOTERANE RUKE Sredite kompletno nokte i zanoktice tri dana ranije, a 31. decembra ih samo namažite. Da se na vašim rukama ne bi videli tragovi pranja, čišćenja, ribanja napravite pire od domaćeg ili egzotičnog voća, nanesite deblji sloj na ruke, mirujte 20 minuta i zatim isperite masku. Voćne kiseline i belančevine obnavljaju kožu i ublažavaju bore.

GLATKA KOŽA Najkasnije pet dana pre dočeka zakažite depilaciju, jer ćete tako imati dovoljno vremena da vam se smiri crvenilo na koži. Ako imate osetljivu kožu, namažite je posle depilacije kremom. Ako nemate problema sa iritacijom na glatku kožu samo nanesite mleko za telo. Istovremeno sredite i obrve.

BESPREKORNA ŠMINKA Da biste postigli željeni izgled, ne budite lenji, već odvojite dva sata barem dan uoči dočeka i nanesete kompletnu šminku. Tako će vaša šminka za Novu godinu izgledala besprekorno. Dan ranije namažite usne medom. Pustite da deluje deset minuta, a ostatak meda poližite. Imaćete blistavi i zavodljiv osmeh. Mnogobrojni poljupci sigurno neće izostati.

No comments:

Post a Comment