Wednesday, April 14, 2010

Bridžet Džouns sindrom tera ranije u brak


Strah da će se pretvoriti u Bridžet Džouns i da će budućnost posmatrati kroz praznu vinsku čašu podstakla je žene da se vrate tradicionalnim vrednostima.
Istraživanje magazina „More” u kojem je učestvovalo 2000 žena iz Velike Britanije u dvadesetim, pokazalo je da je idealno doba za brak spušteno na 26 godina a za prvo dete na 27.
Primera radi, pre jedne decenije preovlađujuće mišljenje je bilo da je najbolje udati se početkom tridesetih.
Istraživanje je takođe pokazalo da osam od deset žena (78 odsto) veruje da bi brak trebalo da traje do kraja života. Kod devojaka kojima su roditelji razvdojeni ili razvedeni, taj procenat je još veći - 82 odsto i dalje sanja o tome da će stati pred oltar sa osobom kojoj će ostati verni do groba.
Deca su takođe poželjna tek nakon izrečenog „sudbonosnog ‘da’”. Svega 12 odsto ispitanica kaže da bi pristalo da ima dete van braka, a 10 procenata smatra prihvatljivim život van bračne zajednice.
„Mlade žene danas više ne žele da provedu dvadesete u izlascima i na žurkama i da u tridesetoj shvate da su negde usput volele i izgubile Gospodina Pravog”, kaže Šantel Horton, urednica magazina „More”. Stručnjak za veze Suzan Kilijam smatra da je ovaj trend reakcija na „generaciju razvedenih” i da žene traže stabilnost za sebe i svoju decu. „Većina devojaka bile su svedoci razvoda svojih roditelja i brojnih kasnijih neuspelih veza i shvatile su da je partneru mnogo lakše da ode ako nije u braku.
B92

No comments:

Post a Comment