Wednesday, April 14, 2010

Make up sezone je:


Jelena Milentijević, Foto: Goran Srdanov
Najveći svetski vizažisti prikazali su na modnim revijama za proleće/leto 2010. trendove šminkanja za ovu sezonu. Pastelne senke, svetao ten, ajlajner i crvene usne samo su neki od trendova. Oni, međutim, podvlače da njihove savete ne treba slepo slediti, već naći inspiraciju u njima, prilagoditi ih sebi i tako sačuvati dozu individualnosti. Diorovi, Šanelovi, Kavalijevi, Versčeovi šminkeri definisali su šest prolećnih trendova.
Kako biste savršeno ujednačili ten i postigli porcelanski efekat, pre pudera nanesite podlogu. Šminka u jarkim bojama zahteva delikatan pristup. Stavite akcenat samo na jedan detalj na licu

LJUBIČASTO JE I DALJE HIT
„Versače“ je šminkao svoje modele u ljubičasto. Dok su zimus bile moderne mat nijanse ljubičaste, proleće donosi novinu utoliko što sada ova boja treba da bude transparentna i lagana. Sve nijanse su dozvoljene, i jorgovan, i boja šljive, i tamoljubičasta i purpurna...
Ekstra savet: Ljubičaste senke mogu da stvore utisak da su vam oči crvene i iritirane. Ovo ćete izbeći ako u unutrašnji donji kapak nanesete beli krejon.
PODMLADITE SE NEŽNOM ŠMIKOM
Stil žene-devojčice, to jest prirodna, decentna šminka, izbor je šminkera kuća „Barberi“, „Kloe“, „Guči“, „Balmen“... Oni su kao podlogu za šminku koristili samo mineralne pudere, a od ostalih mazalica tu su još maskara, sjajevi za usne, zlatasti bronzeri i svetlobež i roze senke.
Ekstra savet: Ukoliko imate nečistu kožu, celo lice namažite transparentnim tečnim puderom, a na problematična mesta stavite korektor.
BUDITE MAČKASTI, IZVUCITE AJLAJNER
Sve „Kavalijeve“ manekenke imale su crni ajlajner na gornjim kapcima, koji se u vidu široke linije izdizao ka slepoočnicama. Glavni šminker kuće „Mark Džejkob“ ajlajnerom je iscrtavao i gornji i donji kapak.
Ekstra savet: Ako niste baš vešti s tečnim ajlajnerom, koristite meke krejone.
U MODI JE PORCELANSKI TEN
Da bi koža dobila satenski sjaj, šminkeri kreatorke Nikol Fahri koristili su fini svetlucavi bronzer. Glavni „Revlonov“ vizažist mešao je kremaste svetlucave pudere sa zlatastim prahom, a „Šanelov“ šminker je na jagodice modela nanosio kajsijaroze rumenila.
Ekstra savet: Kako biste savršeno ujednačili ten i postigli porcelanski efekat, pre pudera nanesite podlogu.
CRVENO DA, ALI NE KLASIČNO
Na ovogodišnjim revijama „Diorove“ manekenke listom su imale jarkocrvene, sjajne usne. Koralnocrveni karmin vladao je kod Mizrahija, „Prada“ je odabrala narandžastocrveni, a „Dolče i Gabana“ forsirali boju višnje.
Klasično crveno nije u modi, ali sve ostale nijanse jesu.
Ekstra savet: Ako koristite prozračni koralnocrveni ruž, olovka vam neće trebati, ali ako se opredelite za izgled a la „Dior“, morate da oivičite usne jer će vam se karmin razmazati.
STAVLJAJTE SENKE DUGINIH BOJA
Tirkizne senke dominirale su na revijama kuće „Luela“, narandžaste i akvamarin bile su omiljene na revijama Dereka Lama, a mnogi poznati šminkeri insistirali su na roze sjajevima za usne, tirkiznim, plavim i zelenim krejonima za oči i istim takvim senkama.
Ekstra savet: Šminka u jarkim bojama zahteva delikatan pristup. Akcentujte samo jedan detalj na licu.
Blic

No comments:

Post a Comment