Tuesday, April 22, 2008

Sexy Eurosong 2008



Iako je do Pesme Evrovizije, koja se od 20. do 24. maja održava u Beogradu, ostalo mesec dana, uveliko se nagađa ko će pobediti, kakav će ritam biti u modi ove godine... Međutim, još neizvesnije je koja će pevačica poneti nezvaničnu titulu najlepše na Evrosongu, a mi vam ovoga puta predstavljamo pet dama koje veliku pažnju privlače ne samo zbog svojih glasovnih mogućnosti, već i zbog izgleda. Seksepilna Rebeka Dremelj, koja će predstavljati Sloveniju, 2001. je bila mis Slovenije, a na takmičenju „Miss World Talent Show“ je osvojila drugo mesto, nakon čega je potpisala ugovor s producentskom kućom „Sony Records“. Rebeka, koja ima i svoju modnu marku „Rebeka’s Dream“, veoma je popularna u svojoj zemlji i samouvereno kaže da je delfin istetoviran na njenoj levoj dojci već postao simbol Slovenije.
Jermenska pevačica Sirušo je prvi album snimila kada je imala samo 13 godina, a u rodnoj Jermeniji, gde je neverovatno popularna, do sada je osvojila sve moguće nagrade. Sirušo, koja tvrdi da je Evrosong više od takmičenja, kao i da bi pobeda na Evroviziji imala istorijski značaj za Jermeniju, poznata je i po provokativnim spotovima, a zanimljivo je da će ona biti prva pevačica koja će predstavljati Jermeniju na Evrosongu. Marija Haukas Storeng, koja će predstavljati Norvešku na Pesmi Evrovizije, počela je da peva u petoj godini, a već u jedanaestoj je igrala glavnu ulogu u mjuziklu „Annie“. Marija je postala veoma popularna nakon što je 2004. osvojila šesto mesto u emisiji „Pop idol“. Trenutno sprema novi album koji će se najverovatnije zvati „More“ (Više). „Želim više od života, više muzike, iskustava, prijatelja...“, kaže simpatična Marija. Ukrajinka Ani Lorak je u svojoj zemlji poznata po glasu, a bogami, i po stasu. Godinama je već najpopularnija pevačica, a već sa 19 godina je dobila zvanje zaslužnog umetnika Ukrajine. Ani se slikala za najpoznatije muške magazine, a nekoliko puta zaredom je proglašavana za najseksepilniju Ukrajinku. Lorakova je do sada snimila deset albuma, a glumila je i u brojnim ukrajinskim filmovima. Morena, predstavnica Malte, karijeru je započela u grupi Spectrum, a pevačica koju iz milošte zovu „mediteranski vulkan“ iz drugog puta je uspela da se izbori za put na Evrosong. Naime, ona je prvi put učestvovala na malteškom izboru za Evroviziju i tada je osvojila deveto mesto. „Želim da se u Beogradu odlično provedem, i nadam se, da ću se, uz malo sreće, kući vratiti sa pobedničkim trofejom“, kaže Morena.
Na ovogodišnjem Evrosongu učestvovaće zaista šaroliki izvođači. Irsku će predstavljati lutka-ćuran Dastin, za Belgiju će pevati grupa Ishtar sa numerom „O Julissi“ napisanom na izmišljenom jeziku, Španiju će predstavljati vickasti komični lik Rodolfo Čikilikvatre, loša kopija Elvisa Preslija... To nije sve, u priču su se umešali i hevimetalci, Finsku će predstavljati bend Terasbetoni, dok će za Litvaniju pevati hevi metal pevač Jeronimas Milius...

No comments:

Post a Comment