Monday, April 14, 2008

Victoria Becham nosi odecu Ane Sekularac




Pevačica Viktorija Bekam, na utakmici NBA ligaša Los Anđeles Lejkersa pojavila se u kreaciji Ane Šekularac, mlade srpske kreatorke koja već godinama uspešno radi i stvara u Londonu.
Viktorija Bekam u košulji koju je Ana kreirala
Dejvid i Viktorija su na utakmicu došli sa svojom decom, a posebno interesantan momenat bio je kada se Dejvid pozdravio s Didijeom Ilunga Mbengom, gorostastnim centrom Lejkersa, pored kog je izgledao zaista sićušno. Dejvid je bio obučen „opušteno“ - u plavoj majici i džinsu, dok je Viktorija nosila crnu košulju bez rukava i džins. Ostrvski mediji odmah su primetili da se radi o jednom iz modela poslednje kolekcije Ane Šekularac, kreatorke iz Beograda koja je zvezda londonske modne scene.
Ana Šekularac
Anine kreacije i ranije su nosile zvezde - na njenoj poslednjoj reviji u Londonu na pisti se kao mankenka pojavila i Alis Delal, poznata engleska džetseterka, dok je pevačica Rozin Marfi („Moloko“), priznajući da je „zaljubljena u Anine kreacije“, na nekoliko poslednjih nastupa nosila modele naše kreatorke.
Anina poslednja revija na Londonskoj nedelji mode, koja se održala u februaru, izazvala je veliku pažnju. Da podsetimo, prošle godine novinar londonskog lista „Obzerver“ je Anine kreacije uporedio sa radovima mladog Armanija, a ni ovoga puta ostrvski mediji nisu štedeli reči hvale za kolekciju „Renesansni matador“.
Ana, čiji je ujak legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac, rođena je 1974. u Patniju, predgrađu Londona, a detinjstvo je provela u nekoliko gradova, Londonu, Stokholmu, Milanu i Beogradu. Ana, koja govori tri jezika (engleski, srpski i italijanski jezik), karijeru je započela 1993. kao učesnica na „Ford supermodel“ takmičenju na kojem se plasirala u finale, da bi ubrzo potpisala ugovor sa agencijom „Aj for Aj“ iz Milana i radila je revije za mnogobrojne poznate kreatore kao što su Đanfranko Fere i Miu Miu. Diplomirala je na poslovnim studijama u Londonu, jedno vreme radila kao asistent urednika magazina „Kosmopoliten“, kasnije i u modnoj rubrici „Dejli telegrafa“. Svoju modnu marku Ana Šekularac je prvi put predstavila 2005. u Beogradu, na Londonskoj nedelji mode je debitovala u februaru 2007, a recenzije njene revije su objavljene u magazinima „Vog“, „Stela“, „Gracija“, „Fluks“, listovima „Dejli mejl“, „Telegraf“...
Poređenje sa Armanijem „Najvažnije je da modeli govore sami za sebe, a Ana je uspela u tome, jasno i glasno. Uz podsećanje na modu tridesetih godina, modeli u njenoj crvenoj i sivoj kolekciji svojim lepršavim i sofisticiranim krojevima podsećaju, usuđujemo se da kažemo, na radove koje je kreirao Armani u svojoj ranoj fazi. Ovo je tek početak i u bliskoj budućnosti ćemo sigurno još čuti o Ani Šekularac“, navodi se u članku britanskog „Obzervera“, nakon jedne od Aninih revija.

No comments:

Post a Comment