Tuesday, November 17, 2009

Duga ili kratka?



Da za kratku kosu

Svaka žena koja ima mala usta i nos izgleda mnogo bolje sa kratkom kosom, pogotovo ako je silne grade jer u lom slučaju kratki pramenovi ističu i otkrivaju ono najljepše na licu a osobu čine još ženstvenijom. Ako vam kosa raste brže nego je uobičajeno, dakle više od jednog centimetra mjesečno, onda se pripremite za odlaske frizeru jednom mjesečno, radi održavanja oblika. Osim redovnog šišanja, kratka kosa zahtijeva i svakodnevno oblikovanje.
Kratke frizure su mnogo upečatljivije od dugih. Duga kosa je klasika, dok je kratka atraktivna i nezaboravna popni crvene haljine, nešto po čemu ćete bili prepoznatljivi. Ako volite često mijenjanje boje kose i staylinga, kratka kosa je kao stvorena za vas.

Da za dugu kosu

Vaša kosa je zdrava i kvalitetna. Za sušenje i oblikovanje vam nisu potrebni sati. Odlučite se za dugu kosu. Takva kosa kada je puštena, pokazat će svu svoju raskoš. Prednost takve kose je da je možete, ukoliko ste nezadovoljni njenim izgledom, samo skupiti u pundu ili rep i problem je riješen. Ako imate krupne lokne ili valovitu kosu. onda će taj tip kose najbolje izgledati u dužoj varijanti. Lokne tada lakše padaju i prirodnije se formiraju.
Crte lica su vam izražajnije a grada krupnija. Za vas je duga kosa. Što je duža to omekšava jake crte lica posebno liniju brade, a vizuelno sužava okruglo lice. Isto tako balansira vaše tjelesne proporcije, ako ste visoki ili krupni.

No comments:

Post a Comment