Tuesday, November 10, 2009

Kosa lepa...najlepsa!

Žena sa lepom kosom izgleda zdravo, moćno, samouvereno, a da biste uvek imale dobru frizuru slobodno se poslužite improvizacijama i efkisanim trikovima koji će vas učiniti lepom.Dok neke žene po prirodi imaju lepu i bujnu kosu, druge pate zbog slabih vlasi ili neobuzdanih lokni, a da bi postigle željeni volumen troše suviše i novca i vremena. Evo nekoliko brzih trikova za lepšu frizuru koji će vam pomoći, posebno u trenucima kada nemate baš puno vremena za spremanje, da izgledate baš kao da ste izašli iz frizerskog salona. Probajte trikove za mokre lokne, afro-frizure ili „pivski“ mini-val
1. ZA SJAJ Ako niste zadovoljni sjajem svoje kose i želite da se ona presijava više nego što vam je priroda podarila, posle svakog pranja kosu ispirajte čajem od kamilice.
2. MOŽE I TO! Sok od svežeg limuna ili pivo možete koristiti kao prirodni kozmetički proizvod za uvijanje ravne kose. Ako imate ravnu kosu i želite da je „prelomite”, dlanove pokvasite pivom ili sokom od limuna i utrljajte na krajeve. Kosu ne dirajte neko vreme i ne raščešljavajte je. Posle ovog tretmana izgledaćete kao da ste stavili blagi „mini-val“.
3.TAPIRANJE Odvojte pramen po pramen pa ga pomoću češlja sa sitnim zupcima lagano natapirajte. Počnite od vrha prema korenu, ali na kraju ne zaboravite da se raščešljate da ne biste izgledali neuredno.slaboj kosi prijaju četke od prirodne dlake
4. PRANJE Evropljani peru kosu tri puta nedeljno, 25 odsto populacije to radi svaki dan, a većina Japanaca kosu pere dva puta dnevno. Ne preterujte, dovoljno je da kosu perete dva puta nedeljno.
5. VEĆI VOLUMEN Kosa vam je slepljena! Prema tipu svoje kose odaberite šampon za volumen. Volumen ćete dobiti i ako spustite glavu i tako fenom prosušite kosu.
6. NOVA FRIZURA Farbanje, šišanje ili stavljanje ekstenzija su najbrži način da za kratko vreme dobijete novu frizuru i potpuno drugi izgled. Sunđeraste papilotne najbolje su za afro-frizure.
Lisa

No comments:

Post a Comment